Contact
Weboldalak
hu en
Weboldalak
OMV Gas Websites
Ausztria www.omv-gas.at Belgium www.omv-gas.be Internacionálé www.omv-gas.com Németország www.omv-gas.de Hollandia www.omv-gas.nl Törökország www.omv-gas.com.tr
OMV Petrom Websites
OMV Petrom www.omvpetrom.com Moldva www.petrom.md Románia www.petrom.ro
Borealis Group
Borealis Websites www.borealisgroup.com
OMV Websites
OMV Group www.omv.com Ausztria www.omv.at Bulgária www.omv.bg Csehország www.omv.cz Németország www.omv.de Magyarország www.omv.hu Norvégia www.omv.no Új Zéland www.omv.nz Románia www.omv.ro Szerbia www.omv.rs Oroszország www.omv.ru Szlovénia www.omv.si Szlovákia www.omv.sk UAE www.omv.ae Tunézia www.omv.tn
Bezár

REMIT

Az Európai Parlament és Tanács 2011-ben azonnali hatállyal rendelte el az EU tagállamokra vonatkozó nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló REMIT rendelet érvénybe lépését. 

A két érintett fő terület, melytől a piaci szereplőknek tartózkodni kell a bennfentes kereskedés és piaci manipuláció. A REMIT tekintetében az ACER - Energiszabályozók Együttműködési Ügynöksége felügyeli és ellenőrzi az energiapiacokat. 

OMV GAS készséggel tájékoztatja ügyfeleit és partnereit a REMIT jelentés kitöltéséhez kapcsolódó legfontosabb teendőkről. 

A rendelkezéssel kapcsolatos jelentési kötelezettség 2015. október 7-től érvényes a szervezett piacokon, és 2016. április 7-től pedig a szervezett piacokon kivüli ügyletekre. 

Az Európai Unió 2014. december 18-án hozta nyilvánosságra az EU 1348/2014-es számú REMIT végrehajtásáról szólo rendeletet. A rendelet 2015. január 7-től hatályos. 

A standard szerződések listája az ACER honlapján 2015. március 17-e óta lehívható.  

ACER azonosítókat kell igényelni minden energiapiaci nagykereskedőnek, melyet az ACER honlapján is fel kell tüntetni (feltétel a helyi hatóságnál piaci szereplőként való nyilvántartás). 

A REMIT-tel kapcsolatos hivatalos tájékoztatóját a Hatóság (ACER) 2015. március 17-én hozta nyilvánosságra és más dokumentumokkal együtt ezek a honlapján elérhetőek.

2015. január 21-én fogadták el az energiapiaci nagykereskedőkre vonatkozó végrehajtási rendeletet, melyet 2015. január 28-án hoztak nyilvánosságra. Osztrák székhelyű vállalatoknak az E-Control-nál (Energia Hatóság) kell REMIT alapján piaci szereplőként regisztrálni.

A következő jelentési kötelezettségeket és határidőket kell különös figyelemmel kísérni:

Az E-Controlnál tovább a REMIT alatt energiapiaci nagykereskedőként regisztrált osztrák székhelyű vállalatok kérhetik az ACER azonosítójuk kiadását.

A német Energia Hatóság 2015. március 6-án mutatta be a REMIT rendelkezések energiapiaci nagykereskedőkre vonatkozó szabályozását.

Fontos megjegyezni: az itt bemutatott tájékoztató anyag nem kötelező érvényű, partnereinket kívánja segíteni a REMIT témával kapcsolatosan egy rövid összefoglaló keretein belül.

OMV Gas & Marketing GmbH közzétételi kötelezettsége az EU 1227/2011-es számú REMIT végrehajtási rendeletére vonatkozóan.

OMV Gas & Marketing GmbH bizonyos időközönként a jelen honlapon teszi közzé az úgynevezett "bennfentes információra", illetve a megbízása alá tartozó tervezett és nem tervezett karbantartási folyamatokra vonatkozó tájékoztatóját.

A közzététel a vonatkozó előírásoknak megfelelő kötelezettségek betartásával összhangban van: