Contact
Weboldalak
hu en
Weboldalak
OMV Gas Websites
Ausztria www.omv-gas.at/de-at Belgium www.omv-gas.be/be-be Internacionálé www.omv-gas.com/en Németország www.omv-gas.de/de-at Hollandia www.omv-gas.nl/nl-nl Törökország www.omv-gas.com.tr/
OMV Petrom Websites
OMV Petrom www.omvpetrom.com/ro Moldva www.petrom.md/ro-md Románia www.petrom.ro/ro-ro
Borealis Group
Borealis Websites www.borealisgroup.com
OMV Websites
OMV Group www.omv.com/en Ausztria www.omv.at/de-at Bulgária www.omv.bg/bg-bg Csehország www.omv.cz/cs-cz Németország www.omv.de/de-de Magyarország www.omv.hu/hu-hu Norvégia www.omv.no/no-no Új Zéland www.omv.nz/en-nz Románia www.omv.ro/ro-ro Szerbia www.omv.rs/sr-rs Oroszország www.omv.ru/ru-ru Szlovénia www.omv.si/sl-si Szlovákia www.omv.sk/sk-sk UAE www.omv.ae/ar-ae Tunézia www.omv.tn/ar-tn
Bezár

REMIT

Az Európai Parlament és Tanács 2011-ben azonnali hatállyal rendelte el az EU tagállamokra vonatkozó nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló REMIT rendelet érvénybe lépését. 

A két érintett fő terület, melytől a piaci szereplőknek tartózkodni kell a bennfentes kereskedés és piaci manipuláció. A REMIT tekintetében az ACER - Energiszabályozók Együttműködési Ügynöksége felügyeli és ellenőrzi az energiapiacokat. 

OMV GAS készséggel tájékoztatja ügyfeleit és partnereit a REMIT jelentés kitöltéséhez kapcsolódó legfontosabb teendőkről. 

A rendelkezéssel kapcsolatos jelentési kötelezettség 2015. október 7-től érvényes a szervezett piacokon, és 2016. április 7-től pedig a szervezett piacokon kivüli ügyletekre. 

Az Európai Unió 2014. december 18-án hozta nyilvánosságra az EU 1348/2014-es számú REMIT végrehajtásáról szólo rendeletet. A rendelet 2015. január 7-től hatályos. 

A standard szerződések listája az ACER honlapján 2015. március 17-e óta lehívható.  

ACER azonosítókat kell igényelni minden energiapiaci nagykereskedőnek, melyet az ACER honlapján is fel kell tüntetni (feltétel a helyi hatóságnál piaci szereplőként való nyilvántartás). 

A REMIT-tel kapcsolatos hivatalos tájékoztatóját a Hatóság (ACER) 2015. március 17-én hozta nyilvánosságra és más dokumentumokkal együtt ezek a honlapján elérhetőek.

2015. január 21-én fogadták el az energiapiaci nagykereskedőkre vonatkozó végrehajtási rendeletet, melyet 2015. január 28-án hoztak nyilvánosságra. Osztrák székhelyű vállalatoknak az E-Control-nál (Energia Hatóság) kell REMIT alapján piaci szereplőként regisztrálni.

A következő jelentési kötelezettségeket és határidőket kell különös figyelemmel kísérni:

Az E-Controlnál tovább a REMIT alatt energiapiaci nagykereskedőként regisztrált osztrák székhelyű vállalatok kérhetik az ACER azonosítójuk kiadását.

A német Energia Hatóság 2015. március 6-án mutatta be a REMIT rendelkezések energiapiaci nagykereskedőkre vonatkozó szabályozását.

Fontos megjegyezni: az itt bemutatott tájékoztató anyag nem kötelező érvényű, partnereinket kívánja segíteni a REMIT témával kapcsolatosan egy rövid összefoglaló keretein belül.

OMV Gas & Marketing GmbH közzétételi kötelezettsége az EU 1227/2011-es számú REMIT végrehajtási rendeletére vonatkozóan.

OMV Gas & Marketing GmbH bizonyos időközönként a jelen honlapon teszi közzé az úgynevezett "bennfentes információra", illetve a megbízása alá tartozó tervezett és nem tervezett karbantartási folyamatokra vonatkozó tájékoztatóját.

A közzététel a vonatkozó előírásoknak megfelelő kötelezettségek betartásával összhangban van: