Weboldalak
Bezár
Procurement

Beszerzés

Egyik legfontosabb célunk, ügyfeleink korrekt és tervezhető áron történő földgázellátása. Hosszú távú beszerzési szerződések szolgálnak értékesítési tevékenységünk alapjául.

Az OMV Upstream szegmense tárja fel és termeli ki az olajat és a gázt Közép- és Kelet-Európa, Oroszország, az Északi-tenger, a Közel-Kelet, valamint Ázsia a Csendes-óceáni-térséggel. A napi kitermelés 2021-ban 486 ezer hordó olaj ekvivalens/nap volt. Miközben a gázkitermelés 59%-ot, az olajkitermelés 41%-ot tett ki. 

100%-os tulajdonban levő leányvállalatként az OMV hozzáféréssel rendelkezik az OMV Upstream szegmens által mind Ausztriában, mind pedig más európai kitermelési központokban kitermelt földgázhoz.

Az OMV már több mint 60 éve végez feltárást és kitermelést Ausztriában, és továbbra is fontos szerepet játszik a társaság nemzetközi olaj- és gáz kitermelési programjában. A mai tartalékok alapján az OMV azt feltételezi, hogy még legalább további húsz éven át lehet kitermelni olajat és gázt Ausztriában.

Nagy mennyiségű földgáz beszerzése történik Norvégiából. Innen a gázbeszerzés nem csak hosszú távú szolgáltató partnereinken keresztül történik, hanem saját kitermeléssel is – az OMV Upstream szegmens már 2013 óta szállít földgázt az Északi-tenger nagy offshore mezőiről.

A fentiek ellenére messze a legnagyobb mennyiségű földgáz Oroszországból származik, ahol az OMV évtizedekre visszamenően üzleti kapcsolat tart fent.

Cseppfolyósított földgáz (LNG)

A cseppfolyósított földgáz (LNG) szintén érdekes lehetőségeket kínál a hosszú távú földgázellátásban. 2007. decemberében a rotterdami Gate terminállal kötött újragázosítási kapacitási szerződés egy másik fontos lépés volt cégünk cseppfolyósított földgáz irányába nyitó elkötelezettségét illetően. Ez a szerződés lehetőséget nyújt számunkra évi 3 milliárd köbméter földgáz újragázosításához. 

E tevékenységek mindegyike számunkra kiegyensúlyozott beszerzési portfoliót biztosít annak érdekében, hogy garantáljuk az Ön biztonságos ellátását a jövőben is.