Contact
Weboldalak
hu en
Weboldalak
OMV Gas Websites
Ausztria www.omv-gas.at Belgium www.omv-gas.be Internacionálé www.omv-gas.com Németország www.omv-gas.de Hollandia www.omv-gas.nl Törökország www.omv-gas.com.tr
OMV Petrom Websites
OMV Petrom www.omvpetrom.com Moldva www.petrom.md Románia www.petrom.ro
Borealis Group
Borealis Websites www.borealisgroup.com
OMV Websites
OMV Group www.omv.com Ausztria www.omv.at Bulgária www.omv.bg Csehország www.omv.cz Németország www.omv.de Magyarország www.omv.hu Norvégia www.omv.no Új Zéland www.omv.nz Románia www.omv.ro Szerbia www.omv.rs Oroszország www.omv.ru Szlovénia www.omv.si Szlovákia www.omv.sk UAE www.omv.ae Tunézia www.omv.tn
Bezár

OMV Csoport

OMV Részvénytársaság

Az OMV olajat és gázt, valamint innovatív energiát állít elő és forgalmaz, továbbá petrolkémiai megoldásokat kínál felelős módon. Az OMV kiegyensúlyozott nemzetközi bejövő oldali portfólióval rendelkezik, míg kimenő oldali olaj és gáz üzleti tevékenységei európai követelményeknek megfelelő ökológiai lábnyommal jellemezhetők. 2018-ban az értékesítés 23 milliárd eurót tett ki és az év végi tőzsdei tőkésítettség kb.12,5 milliárd euró volt. Az OMV 20.231 alkalmazottjának a többsége integrált európai telephelyeken dolgozik.

Upstream üzleti szegmens, az OMV az olaj és gáz feltárásra, fejlesztésre és kitermelésre összpontosít öt legfontosabb régiójában, amelyek a következők: Közép- és Kelet-Európa, Oroszország, az Északi-tenger, a Közel-Kelet, valamint Ázsia a Csendes-óceáni-térséggel. A napi kitermelés 2018-ban 427 ezer hordó olaj ekvivalens/nap volt. Miközben a gázkitermelés 57%-ot, az olajkitermelés 43%-ot tett ki.

A Downstream üzleti szegmens a Downstream olaj üzletágból és a Downstream gáz üzletágakból áll.

  • A Downstream üzleti szegmensben a földgáz értékesítési volumene 113,8 TWh volt 2018-ban. Az OMV 30 TWh kapacitású saját gáztároló létesítménnyel és az 51%-os részesedéssel rendelkezik a Gas Connect Austria cégben, miáltal 900 km hosszúságú távvezeték hálózatot üzemeltet. A Közép-Európai Gáz Tőzsde egy jó hírű gázkereskedési platform. Az ausztriai baumgarteni csomópont Közép-Európa legnagyobb orosz gáz fogadó és elosztó pontja. Az OMV gázüzemű erőművet működtet Romániában.
  • A Downstream olaj üzletág három finomító üzemeltet: Schwechat (Ausztria) és Burghausen (Németország), mindkettő jellemzője az integrált petrolkémiai termelés, és a petrobrazi-i finomító (Románia), amely főként román nyersolajat dolgoz fel. Az OMV éves kitermelési kapacitása 17,8 millió tonna. Az összes finomított termékért ékesítés 20,26 millió tonna volt 2018-ban. A kiskereskedelmi hálózat tíz országban 2.064 töltőállomásból áll erős multibrand portfólióval.