Weboldalak
Bezár

OMV Csoport

OMV Részvénytársaság

Az OMV csoport 36 milliárd eurós árbevételével és mintegy 22 400 alkalmazottjával Ausztria legnagyobb tőzsdén jegyzett ipari vállalatai közé tartozik a 2021-es évben.
Az OMV a Borealis leányvállalatán keresztül a vegyipar és alapanyaggyártás területén a világ egyik vezető szolgáltatója a fejlett és körforgásos poliolefin megoldásoknak, valamint európai piacvezető az alap vegyszerek, a műtrágyák és a műanyag újrahasznosítás területén. Két nagy közös vállalkozásával együtt - Borouge (az ADNOC-kal, az Egyesült Arab Emírségekben és Szingapúrban) és Baystar™ (a TotalEnergies-zel az Egyesült Államokban) - a Borealis világszerte értékesít termékeket és szolgáltatásokat ügyfeleinek. Az OMV finomító és marketing üzletága üzemanyagokat, valamint alapanyagokat állít elő és forgalmaz a vegyipar számára, három finomítót üzemeltet Európában, és 15%-os részesedéssel rendelkezik egy finomító vegyesvállalatban az Egyesült Arab Emírségekben. Az OMV tíz európai országban mintegy 1800 töltőállomást üzemeltet. Ezen kívül a tevékenységéhez tartozik a Gas & Power Eastern Europe üzletág, mely egy gáztüzelésű erőművet is üzemeltet Romániában. A feltárás és kitermelés területén az OMV a négy fő régióban - Közép- és Kelet-Európa, Közel-Kelet és Afrika, Északi-tenger, valamint Ázsia és a csendes-óceáni térségben - kutat és termel kőolajat és földgázt. A 2021-es átlagos napi termelés az oroszországi vegyesvállalat kitermelésével együtt 486 000 boe/nap volt, melynek úgy 60%-a földgáz. 2022. március 1-jétől az oroszországi egységek már nem kerülnek konszolidálásra. Tevékenységei közé tartozik a Gas Marketing Western Europe területen az osztrák és német gáztárolók üzemeltetése is.
Az OMV célja egy integrált olaj-, gáz- és vegyipari vállalatból az innovatív és fenntartható üzemanyagok, vegyi anyagok és alapanyagok vezető szolgáltatójává válni, miközben globálisan vezető szerepet vállal a körforgásos gazdaság kiépítésében. Az alacsony szén-dioxid-kibocsátású üzletágra való átállással az OMV arra törekszik, hogy legkésőbb 2050-re mindhárom területen nettó nulla kibocsátást érjen el.

OMV Részvénytársaság