Contact
Weboldalak
hu en
Weboldalak
OMV Gas Websites
Ausztria www.omv-gas.at/de-at Belgium www.omv-gas.be/be-be Internacionálé www.omv-gas.com/en Németország www.omv-gas.de/de-at Hollandia www.omv-gas.nl/nl-nl Törökország www.omv-gas.com.tr/
OMV Petrom Websites
OMV Petrom www.omvpetrom.com/ro Moldva www.petrom.md/ro-md Románia www.petrom.ro/ro-ro
Borealis Group
Borealis Websites www.borealisgroup.com
OMV Websites
OMV Group www.omv.com/en Ausztria www.omv.at/de-at Bulgária www.omv.bg/bg-bg Csehország www.omv.cz/cs-cz Németország www.omv.de/de-de Magyarország www.omv.hu/hu-hu Norvégia www.omv.no/no-no Új Zéland www.omv.nz/en-nz Románia www.omv.ro/ro-ro Szerbia www.omv.rs/sr-rs Oroszország www.omv.ru/ru-ru Szlovénia www.omv.si/sl-si Szlovákia www.omv.sk/sk-sk UAE www.omv.ae/ar-ae Tunézia www.omv.tn/ar-tn
Bezár

Stratégia

OMV GAS egy erős földgáz-kereskedelmi vállalat, amely helyi ügyfeleivel együtt már régóta sikeres Északnyugat- és Délkelet-Európában. 

Az európai piacon a klímabarát földgáz iránti igény a széntől való eltávolodás eredményeképpen kezdett el növekedni. Az import iránti igény meredek emelkedésével együtt nagyobb piaci lehetőség várható közép és hosszú távon. Ez az, amiért a gáz értékesítésünknek több mint 20 milliárd köbméterre kell nőnie 2025-re. Ezt a célt intézkedések sorozatával fogjuk elérni, többek között a következőkkel: 

  • Az erős piaci pozíció fenntartása Ausztriában 
  • 10%-os piaci részesedés elérése Németországban 2025-re 
  • Piaci rést betöltő pozíciónk kiszélesítése Magyarországon 
  • Magunk elfogadtatása erős piaci szereplőként Hollandiában és Belgiumban 
  • További lehetséges piacok felfedezése Északnyugat- és Délkelet-Európában 

Mi, mint a vezető ausztriai földgázszolgáltatók egyike a B2B piacon, építünk erősségeinkre, ezért átrendezzük stratégiákat messze Ausztria határain kívülre. Az OMV romániai és törökországi leányvállalataival ezeken a piacokon is rendelkezésére állunk szaktudásunkkal. 

Mint az OMV leányvállalata, egy nemzetközi csoport része vagyunk, amely a piac minden területén aktív, a fúrólyuktól, a gáz importon keresztül a végfelhasználóig. Tervezzük, hogy további saját kitermelésből származó gáz mennyiségeket táplálunk be az európai hálózatba Norvégiából és Romániából. Az Északi Áramlat 2 gáztávvezeték építése szintén kiemelkedő stratégiai fontosságú az OMV részére. A baumgarteni Közép-Európai Gáz Tőzsdével együtt a Gas Connect Austria gázvezeték hálózat segítségével az Északi Áramlat 2 folyamatos, hosszú távú gázszállítást fog biztosítani Európába. 

Az integrált értéklánc, nemzetközi kereskedelmi tapasztalatunk és hozzáférésünk a fontosabb kereskedelmi platformokhoz, valamint a nemzetközi kitermelőkkel fenntartott régóta fennálló partnerségi viszony alkotják közvetlen értékesítési tevékenységünk nemzetközi szinten történő bővítésének az alapját. 

Az ellátásbiztonság továbbra is és a jövőben is meghatározó szerepet fog játszani az OMV GAS-nál. Az ebben a tekintetben szükséges lépések többek között a forrás gáznak, a szállítási csatornáknak, valamint a szerződések hosszának a diverzifikálása. 

Stratégiánk következő pilléreken nyugszik: 

  • Portfóliónk bővítéséhez a legvonzóbb piacok meghatározása és fejlesztése 
  • Értékesítésünk, forgalmazásunk és szolgáltatási pozíciónk bővítése és menedzselése 
  • Komplex támogató logisztika menedzselése 
  • Kereskedő szervezeteink bővítése és menedzselése 
  • A portfolió optimalizálásával az integrált hozzáadott érték maximalizálása