Weboldalak
Bezár
Strategy

Stratégia

OMV GAS egy erős földgáz-kereskedelmi vállalat, amely helyi ügyfeleivel együtt már régóta sikeres Északnyugat- és Délkelet-Európában. 

Az európai piacon a klímabarát földgáz iránti igény a széntől való eltávolodás eredményeképpen kezdett el növekedni. Az import iránti igény meredek emelkedésével együtt nagyobb piaci lehetőség várható közép és hosszú távon. 

Ezt a célt intézkedések sorozatával fogjuk elérni, többek között a következőkkel: 

  • Az erős piaci pozíció fenntartása Ausztriában 
  • Piaci jelenlét Németországban és a Benelux-piacon
  • Piaci rést betöltő pozíciónk kiszélesítése Magyarországon 

Mi, mint a vezető ausztriai földgázszolgáltatók egyike a B2B piacon, építünk erősségeinkre, ezért átrendezzük stratégiákat messze Ausztria határain kívülre. Az OMV romániai és törökországi leányvállalataival ezeken a piacokon is rendelkezésére állunk szaktudásunkkal. 

Mint az OMV leányvállalata, egy nemzetközi csoport része vagyunk, amely a piac minden területén aktív, a fúrólyuktól, a gáz importon keresztül a végfelhasználóig. Tervezzük, hogy további saját kitermelésből származó gáz mennyiségeket táplálunk be az európai hálózatba Norvégiából és Romániából. 

Az integrált értéklánc, nemzetközi kereskedelmi tapasztalatunk és hozzáférésünk a fontosabb kereskedelmi platformokhoz, valamint a nemzetközi kitermelőkkel fenntartott régóta fennálló partnerségi viszony alkotják közvetlen értékesítési tevékenységünk nemzetközi szinten történő bővítésének az alapját. 

A lehető legjobb ellátást továbbra is és a jövőben is meghatározó szerepet fog játszani az OMV GAS-nál. Az ebben a tekintetben szükséges lépések többek között a forrás gáznak, a szállítási csatornáknak, valamint a szerződések hosszának a diverzifikálása.