Contact
Weboldalak
hu en
Weboldalak
OMV Gas Websites
Ausztria www.omv-gas.at Belgium www.omv-gas.be Internacionálé www.omv-gas.com Németország www.omv-gas.de Hollandia www.omv-gas.nl Törökország www.omv-gas.com.tr
OMV Petrom Websites
OMV Petrom www.omvpetrom.com Moldva www.petrom.md Románia www.petrom.ro
Borealis Group
Borealis Websites www.borealisgroup.com
OMV Websites
OMV Group www.omv.com Ausztria www.omv.at Bulgária www.omv.bg Csehország www.omv.cz Németország www.omv.de Magyarország www.omv.hu Norvégia www.omv.no Új Zéland www.omv.nz Románia www.omv.ro Szerbia www.omv.rs Oroszország www.omv.ru Szlovénia www.omv.si Szlovákia www.omv.sk UAE www.omv.ae Tunézia www.omv.tn
Bezár

Stratégia

OMV GAS egy erős földgáz-kereskedelmi vállalat, amely helyi ügyfeleivel együtt már régóta sikeres Északnyugat- és Délkelet-Európában. 

Az európai piacon a klímabarát földgáz iránti igény a széntől való eltávolodás eredményeképpen kezdett el növekedni. Az import iránti igény meredek emelkedésével együtt nagyobb piaci lehetőség várható közép és hosszú távon. Ez az, amiért a gáz értékesítésünknek több mint 20 milliárd köbméterre kell nőnie 2025-re. Ezt a célt intézkedések sorozatával fogjuk elérni, többek között a következőkkel: 

  • Az erős piaci pozíció fenntartása Ausztriában 
  • 10%-os piaci részesedés elérése Németországban 2025-re 
  • Piaci rést betöltő pozíciónk kiszélesítése Magyarországon 
  • Magunk elfogadtatása erős piaci szereplőként Hollandiában és Belgiumban 
  • További lehetséges piacok felfedezése Északnyugat- és Délkelet-Európában 

Mi, mint a vezető ausztriai földgázszolgáltatók egyike a B2B piacon, építünk erősségeinkre, ezért átrendezzük stratégiákat messze Ausztria határain kívülre. Az OMV romániai és törökországi leányvállalataival ezeken a piacokon is rendelkezésére állunk szaktudásunkkal. 

Mint az OMV leányvállalata, egy nemzetközi csoport része vagyunk, amely a piac minden területén aktív, a fúrólyuktól, a gáz importon keresztül a végfelhasználóig. Tervezzük, hogy további saját kitermelésből származó gáz mennyiségeket táplálunk be az európai hálózatba Norvégiából és Romániából. Az Északi Áramlat 2 gáztávvezeték építése szintén kiemelkedő stratégiai fontosságú az OMV részére. A baumgarteni Közép-Európai Gáz Tőzsdével együtt a Gas Connect Austria gázvezeték hálózat segítségével az Északi Áramlat 2 folyamatos, hosszú távú gázszállítást fog biztosítani Európába. 

Az integrált értéklánc, nemzetközi kereskedelmi tapasztalatunk és hozzáférésünk a fontosabb kereskedelmi platformokhoz, valamint a nemzetközi kitermelőkkel fenntartott régóta fennálló partnerségi viszony alkotják közvetlen értékesítési tevékenységünk nemzetközi szinten történő bővítésének az alapját. 

Az ellátásbiztonság továbbra is és a jövőben is meghatározó szerepet fog játszani az OMV GAS-nál. Az ebben a tekintetben szükséges lépések többek között a forrás gáznak, a szállítási csatornáknak, valamint a szerződések hosszának a diverzifikálása. 

Stratégiánk következő pilléreken nyugszik: 

  • Portfóliónk bővítéséhez a legvonzóbb piacok meghatározása és fejlesztése 
  • Értékesítésünk, forgalmazásunk és szolgáltatási pozíciónk bővítése és menedzselése 
  • Komplex támogató logisztika menedzselése 
  • Kereskedő szervezeteink bővítése és menedzselése 
  • A portfolió optimalizálásával az integrált hozzáadott érték maximalizálása